Derfor er online forbrugslån bedre end bankens

Posted on

Forbrugslån er ikke bare forbrugslån. Forbrugslån tages i dag både via banker, pengeinstitutter og ikke mindst på internettet, hvor forskellige udlånere reklamerer med forbrugslån af forskellige slags. Men hvad skal man egentlig vælge? Jeg har den helt klare overbevisning, at online forbrugslån har overhalet bankernes og pengeinstitutternes forbrugslån indenom, ikke mindst fordi sidstnævnte er blevet meget forsigtige med at låne penge ud, efter Finanskrisen indtrådte i 2008. Dette har også medført en helt naturlig stigning antallet af optagede i forbrugslån online de seneste år. I dette indlæg vil jeg give et par grund til, at online forbrugslån er bedre end bankernes.

Online forbrugslån kan tages hjemme foran computeren i fred og ro.

Online forbrugslån kan tages hjemme foran computeren i fred og ro.

Grund 1: Online forbrugslån er hurtigere

Den første årsag til, at jeg mener forbrugslån er bedre at tage online end i bankerne er, at online forbrugslån er meget hurtigere at optage rent tidsmæssigt. Det hænger sammen med, at et online forbrugslån optages udelukkende ved hjælp af en computer med internetadgang. Du skal hverken til fysisk møde eller snakke i telefon med udbyderen, når du ansøger om et givent lån. Du både ansøger og får svar via din computer, og du skal ikke fremvise flere måneders lønsedler i forbindelse med din ansøgning.

For at konkretisere låneprocessen lidt yderligere, kan man sige, at hvis du eksempelvis ansøger om dit lån mandag, så kan du forvente at få pengene sat ind på din konto om tirsdagen. Ansøger du på en hverdag, kan du i langt de fleste tilfælde forvente at få svar inden for højst et par timer efter. Såfremt du bliver godkendt som låner, får du tilsendt en bekræftelse på aftalen via mail, som du skal underskrive og derefter returnere til udlåneren. Herefter er dit lån indgået og du kan forvente at få pengene næste dag. Det er nemt og ikke mindst lynhurtigt! 

Grund 2: Online forbrugslån kræver ikke sikkerhed

Ingen af de online forbrugslån, som udbydes i dag, kræver at man sætter sikkerhed for dem. Det betyder, at uanset om man i sidste ende får betalt lånet af i tide, så vil man aldrig skulle afgive noget af sit kæreste eje, hvis dette scenarium skulle opstå. Dette medvirker også, at uanset om man ejer noget af værdi eller ej, så har man som udgangspunkt de samme muligheder for at få godkendt sin låneansøgning. Det kan ikke siges for tit, hvor vigtigt det er, at så mange mennesker som muligt har fair chancer, når de ansøger om et lån.

For mig at se er det helt klart en kæmpe fordel, at man ikke skal stille sikkerhed for et lån. Jeg har selv mange værdifulde sager derhjemme og også visse værdipapirer, som jeg ikke ønsker at stille på højkant, når jeg selv skal låne penge engang imellem. I min verden er det uden tvivl det bedste for mange mennesker, at så flest så muligt får retten til at få sig et lån, uanset hvor meget man så ejer af værdier. At man ikke skal stille sikkerhed er derfor for mig en helt klar fordel ved at vælge en online udbyder fremfor en bank eller pengeinstitut.

Grund 3: Online forbrugslån er nemmere

I det hele taget kan man nemt argumentere for, at online forbrugslån er en del nemmere at have med at gøre end bankernes forbrugslån. Det mener jeg af flere årsager. En årsag er, at du ikke skal fremvise lønsedler og til møder i banken (som jeg også nævnte i ”grund 1”), men også fordi, at det er noget nemmere at have med online forbrugslån at gøre. De tager ikke ligeså lang tid som andre lån at optage, de tages kun digitalt og man sparer derved en masse ressourcer og ikke mindst tid. Derfor er det alfa og omega at tage et online forbrugslån fremfor et banklån.

Slutteligt vil jeg blot sige, at jeg inderligt håber, at mine anbefalinger og råd ikke mindst har gjort indtryk på dig som læser. For mig handler det ikke om, at komme til et endeligt facit, men derimod om, at give forsøge at komme frem til det, der kommer nærmest den endegyldige sandhed. Det er i den forbindelse vigtigt for mig at påpege, at alle mine anbefalinger her bunder i flere års professionel erfaring på låneområdet, hvorfor jeg mener, at jeg har en god baggrund for at skrive det, som jeg gør i disse blogindlæg.

Forhåbentligt vil du lytte til mit budskab, og du skal være hjertens velkommen til at sende indlægget til nogle af dine bekendte/venner, så disse også kan få glæde af indlægget her. Det kan nemlig aldrig gentages for meget, hvor godt og stabilt online forbrugslån er, og at denne lånetype er kommet for at blive.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *