Frygter du bankens trusselsbreve? Bliv fri for dem én gang for altid

Posted on

Det var noget af det, jeg frygtede mest, da jeg var studerende. Jeg var angst og turde ikke åbne min postkasse alene på grund af frygten for, hvad der ville gemme sig bag lågen. Flere af mine studiekammerater var også nervøse for at åbne deres postkasser, og vi havde nærmest et slags fællesskab for os med angst for rudekuverter og postkasser.
Mere specifikt var det, jeg var bange for breve fra banken. Da jeg studerede dumpede der et brev fra banken ind i min postkasse cirka en gang i måneden. For det meste var det et brev, der mindede mig om, at min konto var gået i minus, og at jeg skulle få rettet op på dette. I starten tænkte jeg ikke meget over det, men da brevene begyndte at komme regelmæssigt, begyndte jeg at frygte, hvilke konsekvenser det ville få for mig på længere sigt. Jeg var bange for, at min bank ville nægte at have mig som kunde, at jeg ville blive registreret som dårlig betaler, eller at de ville tage mit dankort fra mig. Min frygt var altså ret stor og omfattende for at sige det mildt. Det hjalp heller ikke rigtigt på situationen, at mine studiekammerater også gik rundt med den frygt, og når vi mødtes lavede vi næsten ikke andet end at opildne frygten hos hinanden.

Til sidst blev det dog for meget for mig. Jeg kunne ikke håndtere, at jeg skulle være bange hver eneste gang, jeg skulle tømme min postkasse. Jeg havde to valg: jeg kunne vælge at lade frygten knække mig, eller jeg kunne kæmpe i mod. Selvom jeg på daværende tidspunkt var helt nede i kulkælderen, valgte jeg heldigvis at kæmpe i mod. Jeg nægtede at lade mig kue af bankens rockerlignende metoder. Jeg satte mig for, at jeg ville gøre alt jeg kunne for, at banken ikke skulle kunne komme efter mig igen. Hvis de blot lod mig være, ville jeg også lade dem være. Jeg lavede lidt research og fandt ud af, at der var mange ligesom mig der følte, at banken kiggede dem over skuldrene konstant. Det viste sig også, at banken reelt set ikke havde noget at komme efter i mit tilfælde, for ifølge min aftale med banken, måtte jeg have et overtræk på op til 5000kr, og det havde jeg ikke overskredet på noget tidspunkt. Så deres mange breve var blot et forsøg på at skræmme mig. Det gjorde mig ærlig talt harm at vide, at banken benyttede skræmmemetoder for at få flere penge i kassen. Jeg havde altid set banker som pålidelige og tillidsfulde institutioner, og derfor overraskede og chokerede det mig, at de brugte metoder, som man næsten kunne betegne som værende kriminelle.

På baggrund af de oplysninger jeg havde fundet frem til, bestemte jeg mig hurtigt for, at jeg ikke ville ligge under for deres beskidte metoder. Jeg valgte derfor at tage et forbrugslån hos en online lånudbyder. Forbrugslånet skulle egentlig ikke bruges til forbrug, men var mere tænkt som en slags buffer, så der altid stod penge på min konto, og banken ikke kunne sende mig truende breve. Så længe jeg havde et plus på min konto, havde banken ikke noget at komme efter. Det kan måske virke voldsomt at tage et lån bare for at holde banken for døren, men på daværende tidspunkt var jeg så træt af min bank og dens metoder, at jeg ville gøre alt for, at de holdte sig ude af mit liv. Psykisk var det jo også begyndt at tage rigtig hårdt på mig, og derfor ville jeg gerne ofre lidt penge i form af renter for at få det bedre igen.

Jeg fik hurtigt sat pengene ind på min konto, og da først de var der og min konto igen var kommet i plus hørte jeg ikke fra banken i rigtig lang tid. Det virkede som om de havde glemt mig, og jeg var ærligt talt meget lettet. For første gang i lang tid sov jeg roligt om natten. Jeg frygtede ikke længere brevene i min postkasse, for der var ikke længere nogen.
Dog fik jeg et brev fra dem et halvt år efter jeg modtog mit sidste trusselsbrev. Denne gang var tonen dog en hel anden. Banken fortalte nærmest, at de savnede mig og inviterede mig til et møde hvor vi kunne kigge mine aftaler igennem, og se om de havde nogle mere fordelagtige aftaler til mig. Jeg kunne ikke lade være med at grine lidt for mig selv. Det er utroligt hvor hurtigt piben kan få en anden lyd.

Bliver du bekymret, når du får breve fra banken?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *