Hvilke fordele har man med et blankolån?

Posted on

I takt med at der er kommet flere og flere typer af lån på markedet, er mulighederne selvsagt også blevet bredere og større. På grund af det dalende antal af optagne lån generelt i samfundet efter finanskrisens indtog, har låneudbyderne skærpet konkurrencen, hvilket er kommet forbrugere til gode, da man herigennem har fået mulighed for, at låne pengene til en billigere rente end tidligere. Og hvis man ikke lige kan få det perfekte lån hos banken, er der et klart alternativ i form af online lån på internettet. Her kommer blankolån og dets fordele ind i billedet, hvilket jeg vil bruge spaltepladsen på at skrive om i dette blogindlæg.

Fordel 1: Brug pengene til det, som du vil

Den første mulighed ved at tage et blankolån er helt klart, at du kan bruge pengene, til hvad du vil. Da et blankolån i princippet er det samme som et forbrugslån, så er der ikke noget forudbestemt formål med det lånte beløb. Beløbet er ene og alene beregnet til en eller anden form for forbrug (deraf navnet ”forbrugslån”), men hvilken type forbrug, som man anvender sit blankolån til er op til den enkelte. Frihed er altså udtrykt med blot ét ord den første mulighed som kan gribes med et blankolån.

Normalt forholder det sig dog ikke sådan andre steder end hos de online udbydere, som kun markedsfører sig på internettet. I f.eks. banker og pengeinstitutter er det mere reglen end undtagelsen, at man i forbindelse med ansøgning om et lån skal redegøre for, hvad man agter at bruge det lånte beløb til, såfremt man får det bevilliget. Dette sker ikke med blankolån, fordi disse kun fås på internettet.

Uanset om pengene så skal bruges til enten et lille smut til Syden eller at betale faretruende regninger med, så er blankolån altså en mulig løsning til disse formål. Som vi jo alle ved, kan der være utallige årsager til, at man står og mangler penge i visse situationer her i tilværelsen, og i sådanne situationer er det bekvemt og rart at have en række muligheder og ikke mindst frihed, når man søger hjælp hos finansielle udlånere.

Fordel 2: Slip for langtrukne låneprocesser

De fleste af os, som har lånt penge flere gange ved, hvad jeg snakker om, når jeg siger, at det tit kan være decideret træls med en langtrukken låneproces fra bankens side. Det er intet mindre end trættende, når man både skal til møde i banken og drøfte muligheden for et givent lån, redegøre for adskillige aspekter i sin økonomi og redegøre for éns formål med pengene. Heldigvis er der en løsning på dette hyppige problem, og det hedder ikke overraskende et blankolån fra en online udbyder.

Et blankolån kræver nemlig hverken at du skal til møde i banken eller skanne dokumenter om din økonomi ind før, at du overhovedet kommer i betragtning til et givent lån. Det eneste, som du skal gøre for at få et blankolån er at opfylde nogle ganske få og rimelige krav. Disse kan du læse grundigt om på udbyderens hjemmeside, som du ligeledes benytter til at ansøge om lånet igennem. At slippe for en lang låneproces er altså en anden fordel ved et blankolån.

Fordel 3: Større sandsynlighed for at blive godkendt som låner

Blankolån har ikke ret mange krav. Det er overraskende nok, da man egentlig skulle tro, at det der ville være mange flere end hos banklånene, fordi blankolån er meget nemmere at tage. Reelt forholder det sig således, at du kun skal opfylde nogle helt enkelte og konkrete krav, før du kan få et blankolån. Opfylder du disse krav, vil der ikke komme flere krav hen ad vejen i låneprocessen. Du vil heller ikke blive spurgt om andre ting, end dem som du umiddelbart kan se skal oplyses fra starten af.

Lad os tage et kig på, hvad de generelle krav til blankolån er. Det første krav er et såkaldt alderskrav. Man skal minimum være fyldt 18 år, for at kunne søge om blankolån. Ifølge dansk lovgivning er det forbudt at låne penge, hvis man er under 18 år, og derfor henholder udlånerne sig naturligvis til denne lov. I særtilfælde kan der være tale om, at man skal være 21 år eller mere, såfremt lånebeløbet er af en noget større størrelse end de normale standarder.

Det andet krav er et RKI-krav. Du må ikke stå i RKI, hvis du skal tage et blankolån, da man i så fald er en dårlig betaler, og ikke er egnet til et lån ifølge RKI. Det tredje og sidst krav er et indkomstskrav, og forekommer kun i tilfælde, hvor du skal låne et stort beløb. I disse tilfælde kan der være et krav om, at du skal have en årsindtægt på- eller over et vist beløb, da udbyderne vil sikre sig, at man i sådanne tilfælde også har et vist råderum i sin økonomi.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *