Kæledyr er søde men også store økonomiske udgifter

Posted on

Der er ingen tvivl om, at det kan være dyrt at holde kæledyr. Alt afhængigt af hvilket kæledyr du vælger, er der forskellige ting du skal overveje i forhold til økonomien.
Køber du en hund skal du eksempelvis være opmærksom på udgifter til mad, udstyr, hundetræning, dyrlæge osv.

Et fællestræk ved anskaffelsen af alle slags kæledyr er, at du skal bruge mange penge på mad.
Selvom du kan købe billigt mad til dine kæledyr i dagligvareforretninger er det ikke ensbetydende med, at det er godt for dit kæledyr. Derfor anbefaler eksperter og dyrlæger, at du køber kvalitetsmad hos enten din dyrlæge eller ved din lokale dyrehandler.

Ligesom mennesker skal dyr have nogle vigtige vitaminer og mineraler og det er ikke altid at disse findes i billig dyremad. Eksempelvis kan der i kattemad forekomme aske fra knogler og jo billigere maden er, jo mere aske er der i maden. Hvis katte kunne tale er jeg sikker på, at de ikke ville bryde sig om at spise aske ligesom vi mennesker også gerne vil være fri.

Så inden du anskaffer dig et kæledyr skal du være opmærksom på, at du sagtens kan komme til at bruge flere hundrede kroner i måneden på mad til dine kæledyr. Derudover skal du selvfølgelig også sørge for at ligge penge til side til eventuelle dyrlægebesøg som heller ikke er billige.

Fejlen mange begår når de får sig et dyr er nemlig, at de ikke tænker over de økonomiske omkostninger. I øjeblikket virker den lille hvalp eller killing som det sødeste og nemmeste i hele verden, men når det første tilfælde af diarré rammer og du skal have dyret til dyrlægen er det pludselig ikke så nemt længere – heller ikke økonomisk.

Så hvis du overvejer at anskaffe dig et kæledyr så husk på, at der følger store økonomiske omkostninger med, når man får sig et dyr.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *