Kreditkortet har flest fordele

Posted on

Når du skal låne penge, skal du overveje dine muligheder. Der findes nemlig mange forskellige lånetyper, og hvis du ikke passer på, så kommer du til at vælge en lånetype, der er forkert for dig. I denne artikel vil vi fokusere på fordele og ulempe ved at låne penge med et kreditkort.

Fordele ved kreditkortet

Kreditkort giver stor frihed til forbrugeren. Dette gælder både i form af brugen af et kreditkort, men også når det kommer til tilbagebetalingen. Man bestemmer nemlig selv, hvor meget man vil betale af på sit kreditkortslån, og hvornår man vil påbegynde sin tilbagebetaling.

Når du anskaffer dig et kreditkort, skal du vælge, hvor stor en kredit, du vil have på kortet. Det er muligt at få kreditkort med en kredit på helt op til 300.000 kr. Det er de færreste, der har brug for så mange penge, og kreditkort findes også i langt mindre størrelse. For eksempel kan du finde kreditkort på 25.000 kr.

Jo lavere kreditten på det kort, du søger om, er, jo større er sandsynligheden for, at du vil blive godkendt som kreditkortindehaver. Som udgangspunkt er der ikke store krav til dem, der vil have et kreditkort. Som oftest skal du kun opfylde følgende betingelser:

–          Du skal være mindst 18 år gammel

–          Du skal være dansk statsborger

Men nogle kreditkortudbydere har større krav til deres kunder. Til gengæld er kreditkortudbyderne nogle af de eneste låneudbydere, der tillader, at man er registret i RKI. Man kan altså godt få et kreditkort med en kredit, selvom man er registreret som dårlig betaler.

Kreditkortet er en bekvemmelig lånemåde. Du kan nemlig bruge kreditkortet som betalingsform i de fleste butikker – såvel herhjemme som i udlandet. På den måde skal du ikke gentagne gange låne penge. Når først du er godkendt til at have en kredit af en vis størrelse, kan du bruge pengene i det tempo, som du ønsker.

Den største fordel ved kreditkortet er friheden omkring tilbagebetalingen. Du skal først afdrage på et kreditkort, når du har lyst. Har du en kredit på 25.000 kr., kan du altså bruge de 25.000 kr., uden at du behøver at betale dem tilbage med det samme. Der er ingen månedlige afdrag, når du har brugt penge på et kreditkort, og derfor er det helt op til dig, hvornår du ønsker at betale de lånte penge tilbage.

Ulemper ved kreditkortet

Der er generelt høje renter på kreditkort. Som forbruger betaler man for, at man selv kan bestemme, hvornår og hvor meget man vil betale af på sit lån. Til gengæld tilbyder mange kreditkortudbydere, at man kan få en rentefri kredit i op til 45 dage. På den måde kan man helt undgå renterne, hvis man betaler sine kreditkortregninger ud, når man får løn.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *