Kreditkortets forunderlige verden

Posted on

Kreditkort er noget de fleste har hørt om og det er noget der har eksisteret i lang tid og som allerede er meget populært. Måske netop af den grund har markedet også udviklet sig rigtig meget og der er kommet utallige udbydere op indenfor de sidste par år. Ærligt talt, så kan det godt være svært at finde rundt i junglen af kreditkort og det kan som end også være svært at finde ud af, om man overhovedet har brug for et kreditkort.

Kreditkortet er i bund og grund et betalingskort, der fungerer på en sådan måde at man kan bruge flere penge end man umiddelbart har til rådighed. Dette sikres gennem en kredit på betalingskortet som udstedes af kreditkortudbyderen. En sådan kredit kan eksempelvis lyde på 100.000 kroner.

Det lyder måske for mange mennesker rigtig uoverskueligt med så stor kredit og det har man slet ikke brug for og det ene og det andet, men for det første er der naturligvis ingen tvang til at udnytte hele kreditten, og for det andet kan man i den store jungle finde frem til en anden løsning, med mindre kredit der måske passer bedre til de behov man selv har.

Kreditkortet er fornuftigt i rigtig mange situationer. Både i dagligdagen, ved særlige anledninger og på ferien. Formålet er at gøre det hele lettere, man kan for eksempel samle alle typer af det samme køb på et kreditkort. Man kan bruge det specifikt på ferie eller benzin. Faktisk kan man gøre som man har lyst. Det er kun ens egen fantasi der sætter grænsen.

De fleste kreditkort er smarte fordi de flytter ens fokus fra privatøkonomi og regninger over til et mere positivt fokus. Man behøver ikke tænke på penge, hver gang man køber ind, hvis man altid har et kreditkort i baghånden.

Hvilket kreditkort skal man vælge

Når man selv er kommet i tanker om alle de fantastiske argumenter der er for at anskaffe sig et kreditkort og man derefter har besluttet sig for at det er en god ide, så skal man til næste svære led i processen – det at vælge hvilket kort og hvilken udbyder man skal benytte.

Det lyder lidt lettere end det er, for de fleste vil nok tænke at man da bare kan vælge et eller andet. Men det er altså en god ide, hvis man gør sig visse tanker inden man bare vælger noget.

Der er nemlig forskel på de forskellige kort og udbydere og de fokuserer hver især på noget bestemt. Nogle af dem er meget branchespecifikke og indeholder fordel til forskellige brancher eksempelvis Norwegians kort der er super specifikt fordi det netop indeholder en masse fordele i forbindelse med køb af rejser hos Norwegian og selvfølgelig også kontanthævninger og kort betalinger i udlandet.

På den måde skal man gøre sig klart om det er det kort man vil få mest ud af, eller om man eksempelvis vil have mere gavn af et almindeligt kreditkort som måske har en lavere rente, men til gengæld ikke de samme branchefordele. Alt dette er jo bestemt ud fra et individuelt behov og den bedste rådgivning man kan give er at man skal se på, hvordan man lever og ikke mindst, hvordan man ønsker at leve.

Der findes også kreditkort, hvor man selv kan tilpasse kortet til rabatter i forskellige brancher. Dette kan også være en oplagt mulighed, hvor der er specifikke brancher, hvor man påtænker at bruge sit kreditkort. Så kan man på denne måde opnå store fordele og rabatter.

Det faktum at det kan være svært at gennemskue de mange muligheder der findes på markedet for kreditkort behøver ikke være ensbetydende med at man skal lade være med at vælge et kreditkort. I stedet skal man bare bruge 5 minutter på at sætte sig en lille smule ind i tingene. På de hjemmesider der udbyder kreditkort tager det ikke ret lang tid at danne sig et fuldt overblik over de forskellige muligheder og de forskellige fordele der findes på markedet.

Når man alligevel bruger lidt tid på at undersøge markedet, så sætter man sig samtidig godt ind i de forskellig kort og man bliver derfor helt fortrolig med de vilkår der er i den aftale man ender med at vælge. Det betyder at man har et godt overblik over kreditkortet og dets muligheder og tilbagebetaling lige fra starten. Derfor bliver man heller ikke mødt til uforudsete retskrav.

Kreditkortet er om muligt den bedste, sikreste og mest fleksible låneform. Det er noget der virkelig er værd at se nærmere på.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *