Lån penge billigt og på gode vilkår

Posted on

Når du skal låne penge, er du naturligt interesseret i, at det bliver til den billigste rente. I denne artikel kan du læse om, hvordan du finder det lån, der har den billigste rente, og som passer til dine behov.

Der findes mange forskellige lånetyper og steder, hvor du kan låne penge. Det er naturligt, at man ønsker at låne penge til den billigste rente, men ofte ender folk med at vælge et lån, som er lidt dyrere, end det billigste de kan finde. Dette skyldes, at fordelene ved de lidt dyrere lån er meget større, end de er ved de helt billige lån. Samtidig er prisforskellen på lån ikke stor, hvis man sørger for at finde de billige lån. Det mest almindelige, når man vil låne penge, er, at man låner dem i banken eller på nettet.

Fordele/ulemper ved lånet på nettet

–          Stor konkurrence = billig rente

–          Stor godkendelsesprocent bland låneansøgere

–          Hurtig udbetaling af lån

Lån på nettet findes i næsten uendelige varianter. Samtidig er antallet af låneudbydere eksploderet i den seneste årrække, og dette har skabt en stor konkurrence på lånemarkedet. Den store konkurrence betyder, at låneudbyderne er billigere end nogensinde før. Når du vil finde det lån, der har den billigste rente, skal du sammenligne tallet ÅOP for flere lån. ÅOP’en er det eneste tal, der tager højde for alle omkostninger, der er forbundet med et lån. Derfor vil det billigste lån være det lån, der har den laveste ÅOP.

Det er nemt at blive godkendt til at optage et lån på nettet. Låneudbyderne låner glædeligt penge til folk, der ønsker at bruge deres penge på ekstra forbrug. Samtidig stilles der ofte kun krav om, at låneren er fyldt 18 år, for at man kan låne penge på nettet.

Når man låner penge på nettet, har man pengene fra lånet i hånden utroligt hurtigt. Ofte vil man have pengene på sin konto allerede dagen efter, at man har ansøgt om lånet. Den hurtige proces skyldes, at al kommunikation foregår elektronisk, og at låneudbydernes medarbejder arbejder i døgndrift.

De mange fordele ved lånet på nette  opvejer ofte omkostningerne ved lånet. Finder man det billigste lån på nettet, så vil lånet ofte være til en overkommelig pris. Det er attraktivt, at man nemt kan blive godkendt til at optage et lån, at man har pengene hurtigt, og at man på grund af den store konkurrence mellem låneudbyderne nemt kan finde et billigst lån.

Fordele/ulemper ved banklånet

–          Billig rente

–          Svært at blive godkendt til lån

–          Lang ventetid

–          Fordelene gælder kun de rige

Ofte er banklån de billigste at optage, men banklån lever ikke op til mange låneres forventninger. Det er besværligt at låne penge i banken, det tager langt tid at blive godkendt til et lån, og det er svært at få lov til at låne penge i banken. Samtidig gælder bankens favorable renter kun for specielt udvalgte kunder. Det vil sige de kunder, som allerede har mange penge på deres bankbog. Har man kun et almindeligt arbejde, eller er man på overførelsesindkomst, så er det sjældent særligt attraktivt at låne penge i banken.

Ofte tager det flere uger at blive få udbetalt et lån fra banken. For det første skal man holde en række møder, førend man kan blive godkendt til at låne penge. For det andet er man bundet af bankens gammeldags arbejdsmetoder. Størstedelen af kommunikationen i banken foregår stadig med almindelig post. Dette betyder, at man ofte kan vente flere dage, førend man får svar på sin ansøgning. Samtidig er man nødt til at tilpasse sig banken åbningstider. Bankerne har ofte kun åbent midt på dagen, hvor almindelige mennesker arbejder. Derfor kan det være svært at finde tid til at komme til møde i banken.

Det er svært at blive godkendt til at låne penge i banken. Vil man låne penge til forbrug, så kan det sandsynligvis ikke lade sig gøre, at man låner pengene i banken. Man må derfor opgive sin drøm, eller man må låne penge andre steder.

Den billige rente og de øvrige fordele, der findes ved banklån, gælder kun de rigeste af bankens kunder. Derfor kan det være svært at finde et godt banklån som almindeligt menneske. Skulle man endelig blive godkendt til at låne penge, så vil det ofte ikke være på ligeså gode vilkår, som firmadirektøren, der ellers er kunde i den samme bank.

Derfor vælger mange mennesker ikke at låne penge i deres bank, når de vil låne penge.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *