Lån penge til udbetaling af gamle lån

Posted on

Jeg havde i sin tid 6 forskellige kreditorer med forskellige lån, primært forbrugslån, som jeg havde optaget i de første år, hvor jeg var fuldtidsansat. Jeg vidste, at jeg i fremtiden stod til lønstigninger og indtil jeg nåede dertil, tjente jeg ikke alverden. Det var en investering i fremtiden, men betød at mit rådighedsbeløb var minimalt. Senere fandt jeg ud af, at jeg betalte for meget i renter, sammenlignet med hvad jeg kunne slippe med at betale her.

Uoverskuelig økonomi

Ved, at jeg havde seks forskellige kreditorer, der på ingen måde spillede sammen og hver for sig krævede deres penge, på forskellige tidspunkter og med forskellige ydelser, begyndte jeg at miste overblikket. Jeg havde også andre faste udgifter og det gjorde det meget svært at overskue, hvad jeg egentlig havde af penge til mig selv. Og jeg havde ikke overblik over, hvor meget jeg reelt fik nedbragt min gæld med og hvornår der var udsigt til at være gældfri. Heldigvis har jeg fundet en løsning, der holder hundrede procent for mig. Efter, at jeg havde kigget mine låneaftaler igennem, fandt jeg ud af at mine udgifter til de lån jeg havde, var alt for høje. Jeg fandt et lån, der var billigere. Derefter ringede jeg til alle mine kreditorer og spurgte, hvad jeg skyldte hos dem. Det samlede beløb lånte jeg her og betalte dermed alle de andre lån ud, så de er helt ude af min verden. Tilbage stod jeg så, kun med ét lån. Det var meget mere overskueligt for mig, kun at have én kreditor og samtidig fik jeg en meget bedre aftale, hvor mine vilkår var markant bedre og jeg har sparet mig selv for et ubegribelig stort beløb i rentebetaling. Hvad der er sparet, er tjent, så de penge er røget lige ned i min lomme. Og jeg har tilmed fået mere overblik over min økonomi, så jeg har svært ved ikke at smile. Jeg har fået et bedre overblik og sparet mig selv for en masse udgifter. Nu har jeg tilmed også styr på, hvornår jeg bliver gældfri og jeg er siden steget i løn, så det har været muligt for mig at afdrage noget ekstra på den gæld jeg har.

Godt råd

Hold hele tiden øje med, hvad du kan få i renter andre steder end der hvor du har lån, hvis du kan spare penge på den måde, kan det betale sig, at betale lånene ud med nye lån, for at opnå en rentebesparelse.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *