Nyhed: betal med din mobiltelefon

Posted on

Jeg er typen, der tit lægger ud for mine venner når vi er på café, i biografen eller på loppemarked. Jeg har egentlig ikke så meget i mod det, for jeg ved, at jeg altid får pengene af mine venner igen. Men nogle gange kan der godt gå lidt længere tid end forventet, før jeg får pengene igen. Derudover hader jeg at skulle kontakte mine venner og bede dem om at betale de penge, de skylder mig. Jeg føler mig lidt som en politibetjent, og det har jeg bestemt ikke lyst til at være overfor mine venner.

Derfor blev jeg rigtig glad, da en af landets største banker lancerede en ny form for betaling – nemlig MobilePay. I stedet for at mine venner skal overføre penge til mig via deres netbank, kan de nu gøre det via deres smartphone med et enkelt klik.
Det lyder ret simpelt og det er det faktisk også.
Man downloader blot en app og registrerer sig som bruger af MobilePay. Derefter kan man gå i gang med at bruge app’en og man behøver ikke at taste kontooplysninger og bruge sit NemID hver gang man bruger den. I stedet skal man kun bruge mobiltelefonnummeret på den ven, man ønsker at overføre penge til.

En anden fordel ved MobilePay er, at det ikke kun gælder for kunder i banken bag lanceringen. Alle bankkunder i landet kan benytte sig af den, så længe de har deres egen bankkonto og et betalingskort. Og pengene bliver overført hurtigt. Hvis du er kunde i samme bank som din ven, vil du kunne se pengene på din konto med det samme. Hvis I er kunder i to forskellige banker, vil der cirka gå en bankdag. Det er virkelig hurtigt. Derudover kan du også via app’en minde dine venner om, at de skylder dig penge. Det er en simpel måde at gøre det på, og du slipper for at skulle lege politibetjent overfor dine venner.

Jeg har nu haft app’en i et stykke tid, og jeg synes konstant jeg finder nye måder at bruge den på. I sidste uge var jeg eksempelvis på loppemarked, og da jeg havde brugt alle mine kontanter havde jeg ikke mulighed for at købe en helt fantastisk stol, som jeg faldt over. Men så spurgte jeg sælgeren om han ville have det okay med, at jeg betalte via MobilePay. I første omgang var han skeptisk og vidste ikke, hvad jeg talte om. Men da jeg havde forklaret ham det indvilligede han og jeg betalte for stolen.

MobilePay er altså så simpelt og smart som det lyder. Jeg er i hvert fald glad for, at jeg ikke længere skal rende rundt og opkræve penge fra mine venner, og jeg er glad for, at jeg til hver en tid kan betale med min mobiltelefon.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *