Pas på dit dankort når du handler

Posted on

Vi hører det igen og igen: pas på dit dankort, når du handler. Mange tyve er blevet bedre til at aflure koder og derefter stjæle kortet. Det resulterer i, at dit kort hurtigt bliver brugt i forskellige hæveautomater og butikker og dette uden at være mistænksomt, for den rigtige kode bliver brugt hver gang. Jeg beskytter altid min pinkode, når jeg bruger mit dankort, men man kan alligevel aldrig vide sig sikker. Jeg har før været ude for, at mit dankort er blevet stjålet og brugt med den rigtige kode. Før jeg opdagede skaden, var der brugt 10.000kr på mit kort.

Heldigvis dækkede min bank over tabet, men som det så tit er med banker, så var processen ikke hurtigt. Der gik for det første et stykke tid før jeg fik godgjort det tabte beløb og for det andet gik der flere uger før jeg fik et nyt dankort. Jeg behøver vist ikke at sige, at jeg følte mig ret hjælpeløs i den periode. Jeg havde ingen penge og intet kort. Pludselig opdagede jeg, hvor afhængig jeg var af mit dankort.

Derfor anskaffede jeg mig i stedet et kreditkort. Jeg gjorde det ikke med det formål, at jeg ville skifte mit dankort ud, men jeg ville blot være sikker på, at hvis jeg nogensinde skulle miste mit dankort igen, så havde jeg et ekstra kort med penge på. Jeg har faktisk ikke rigtig brugt mit kreditkort siden dengang jeg anskaffede det, men jeg fortryder slet ikke, at jeg anskaffede mig et.

Jeg får en eller anden form for ro, når jeg ved, at jeg ikke skal bekymre mig om mit dankort bliver stjålet. Jeg ved, at jeg kan bruge mit kreditkort de fleste steder, og jeg ved, at det ligger klart hjemme i skuffen og bare venter på at blive brugt. Jeg skal ikke engang aktivere det. Det er også grunden til, at jeg altid har det med, når jeg skal rejse til udlandet. Jeg vil være sikker på, at jeg har en ekstra betalingsmulighed, hvis der skulle ske noget.

Ind til videre har jeg heldigvis ikke haft brug for det, men jeg ved, at hvis jeg en dag skulle stå i en situation hvor jeg mister mit dankort, så har jeg altid et ekstra kort jeg kan stole på og bruge ind til jeg får mig et nyt dankort. Derfor opfordrer jeg alle til at anskaffe sig et kreditkort, specielt når der går så mange tyve rundt på jagt efter dankort.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *